קציצות עוף אפויות עם קינואה וירקות
ריטהבריאות טעימות וממש לא משמינות
Prep Time 30 mins
Cook Time 20 mins
Course עוף, קציצות
Cuisine ערב, צהריים
Servings 6
Equipment
- פומפיה דקה
- תבנית אפיה
- נייר אפיה
- ספריי שמן להתזה לפני האפיה
Ingredients
- 1 כוס קינואה
- 1.5 כוס מים
- מעט שמן זית
- 350 גר' בשר עוף טחון
- 1 יח' גזר מגורר על פומפייה דקה
- 1 יח' בטטה, מגוררת על פומפייה דקה
- 1 יח' בצל מגורר וסחוט
- 1 צרור כוסברה, קצוץ דק
- 3 יח' שיני שום, קצוצות
- 1 יח' ביצה
תיבול: מלח , פלפל, 1 כפית זרעי כוסברה טחונים טרי
Instructions
- שוטפים את הקינואה היטב ומבשלים במים כ-10 דקות אחרי הרתיחה (במכסה סגור), או עד שכל המים נספגים. מכבים את האש ומניחים לצינון.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- מערבבים בקערה גדולה את הקינואה ושאר המרכיבים ולשים היטב לתערובת אחידה. יוצרים קציצות בקוטר 5-6 ס"מ ומסדרים על נייר האפייה המשומן.
- מתיזים מעט ספריי שמן על הקציצות ואופים כ-20 דקות, או עד שהקציצות מוכנות.
Notes
Keyword דיאטטי, עוף, קינואה, קציצות