Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
קציצות עוף אפויות עם קינואה וירקות
ריטה
בריאות טעימות וממש לא משמינות
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
30
mins
Cook Time
20
mins
Course
עוף, קציצות
Cuisine
ערב, צהריים
Servings
6
Equipment
פומפיה דקה
תבנית אפיה
נייר אפיה
ספריי שמן להתזה לפני האפיה
Ingredients
1
כוס
קינואה
1.5
כוס
מים
מעט
שמן זית
350
גר'
בשר עוף טחון
1
יח'
גזר מגורר על פומפייה דקה
1
יח'
בטטה, מגוררת על פומפייה דקה
1
יח'
בצל מגורר וסחוט
1
צרור
כוסברה, קצוץ דק
3
יח'
שיני שום, קצוצות
1
יח'
ביצה
תיבול: מלח , פלפל, 1 כפית זרעי כוסברה טחונים טרי
Instructions
שוטפים את הקינואה היטב ומבשלים במים כ-10 דקות אחרי הרתיחה (במכסה סגור), או עד שכל המים נספגים. מכבים את האש ומניחים לצינון.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
מערבבים בקערה גדולה את הקינואה ושאר המרכיבים ולשים היטב לתערובת אחידה. יוצרים קציצות בקוטר 5-6 ס"מ ומסדרים על נייר האפייה המשומן.
מתיזים מעט ספריי שמן על הקציצות ואופים כ-20 דקות, או עד שהקציצות מוכנות.
Notes
קציצות עוף אפויות עם קינואה וירקות - רות אוליבר - מאקו
Keyword
דיאטטי, עוף, קינואה, קציצות