חצילים ברוטב עגבניות

חצילים ברוטב עגבניות
חצילים ברוטב עגבניות

חצילים ברוטב עגבניות

ריטה
תוספת או מנה עיקרית, אתם תחליטו. טעים ממש ודל קלוריות ממש.
Prep Time 15 mins
Cook Time 30 mins
Course עיקרית, תוספת
Cuisine טבעוני, צמחוני
Servings 4

Equipment

  • מחבת
  • סיר

Ingredients
  

  • 2 יח' חצילים (רצוי בלאדי)
  • 3-4 יח' 3-4 שיני שום פרוסות
  • 1/2 לימון
  • 1 כף רסק עגבניות

תיבול: מלח, פלפל, פפריקה כורכום, צ׳ילי

  • מעט שמן זית

Instructions
 

  • מקלפים את החצילים, מחלקים אותם ל-4 לאורך וכל רבע ל-2 .ֿ
  • חותכים את הרצועות הארוכות שהתקבלו – לשניים לרוחב.
  • ממלאים סיר עם מים וסוחטים לתוכם את  הלימון, מביאים לרתיחה ומוסיפים את רצועות החציל.
    מבשלים במשך כרבע שעה.
  • מסננים.
  • במחבת נוחה ורחבה מוסיפים שמן זית ומטגנים את השום, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד דקה או שתיים,
  • מוסיפים את התבלינים ומוסיפים את החצילים המבושלים והמסוננים.
  • מוסיפים חצי כוס מים, מערבבים, מכסים ושולחים לבישול של כחצי שעה על להבה קטנה או עד שהחצילים רכים.
    אם המים מתאדים במהלך הבישול מוסיפים עוד מעט.

Video

Notes

חצילים ברוטב עגבניות
תודה לפאני רוטשטיין – https://fannys.co.il
 
*ניתן להוסיף בשר (רזה), או גרגרי חומוס, להוספת חלבון למנה, במיוחד אם מייעדים אותה למנה עיקרית בארוחה.
Keyword דיאטטי, חצילים ברוטב עגבניות, טבעוני, צמחוני
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתם?




שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שינוי גודל גופנים