כולנו יודעים שסלט ירקות הוא המנה המועדפת בכל תוכנית דיאטה, שסלט ירקות טרי מגוון וטעים לא רק מעניק לגוף שפע של ויטמינים ומנרלים, הרבה סיבים תזונתיים ובריאות במינימום קלוריות.
אבל למי יש חשק לעמוד ולקצוץ ירקות? למי יש זמן להכין סלט?
אחד הסודות הידועים בין המקפידים לאכול בריא והמעוניינים לרזות הוא שיש מכשיר קל ונוח לשימוש שמאפשר לנו לאכול סלט תוך דקות ספורות, בקלות ומהירות.
זהו המאסטר סלייסר.
למכשיר המסטר סלייסר יש מספר רב של חיקויים. האמת היא שלא ממש חשוב להשתמש במכשיר המקורי,
כולם עובדים בצורה דומה רק שהמאסטר סלייסר המקורי עולה פי שלוש מאלה הדומים לו. (בערך)
כל מי שרכש מכשיר כזה למטבח מכיר את הזריזות בה נקצצים ירקות לסלט מגוון , בריא , טרי וטעים.
נכון שהירקות לא נקצצים לקוביות יפות אלא לחתיכות קטנות ולא אחידות, אבל למי אכפת?
העיקר סהסלט קצוץ דק ומוכן על הצלחת תוך דקות.
קבלו וידאו שמסביר איך עובד המסטר סלייסר (גם המקורי והיקר וגם החיקויים הדומים לו. העיקרון דומה)
סלט ירקות במסטר סלייסר
אצלי במטבח המסטר סלייסר קוצץ ירקות למרק ירקות ולא רק לסלט ירקות.
קוצצים ירקות, בצל, סלרי, גזר (כדאי לחתוך אותו קודם לפרוסות), פטרוזיליה, קישואים… וכל ירק אחר שרוצים, מאדים בסיר עם מעט שמן ומלח וכשהירקות מתחילים להתרכך מוסיפים מים.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שכל הירקות רכים.
פשוט, משביע וטעים.
קבלו עוד מתכון שניתן להכין במסטר סלייסר:
סלט כרוב אדום וכרוב לבן
מצרכים:
רבע ראש כרוב אדום
רבע ראש כרוב לבן
1 גזר מקולף וחתוך גס
1 בצל קטן
כמה גבעולי פטרוזיליה
מיץ מלימון 1 סחוט
מלח ופלפל לפי טעם
שליש כפית סוכר חום
2 כפות רכז רימונים או סילאן
אופן ההכנה:
להניח את ראשי הכרוב חתוכים גס במאסטר סלייסר, לסובב לגודל הקיצוץ הרצוי לכם,
להוסיף כל פעם את הבצל והגזר ולקצוץ (אני אוהבת מאד קצוץ).
להעביר את הירקות הקצוצים לקערה גדולה.
לערבב את המיונז, מיץ הלימון, התיבול, רכז הרימונים או הסילאן.
לערבב היטב, ליצוק מעל הסלט ולערבב.