בעיני קישואים וגבינות הם צירוף מענג.
הקישואים הידועים ברמת הקלוריות הנמוכה שלהם מהווים מרכיב חשוב בכמעט כל תפריטי הדיאטה. גם הגבינות עד 5% שומן מהווים מרכיב מרכזי בדיאטות.
ביחד הם מהווים מנה של עונג באמצע הדיאטה.
פשטידת הקישואים והגבינות המצורפת כל כך טעימה שאי אפשר לקלוט שהיא דיאטטית.
היא יפה ומענגת את העין, היא נימוחה בפה והולכת נפלא עם עגבניות טריות.
מנה של הפשטידה ולידה סלט עגבניות עם עלי ריחן טריים (בזיליקום) מהווים ארוחת ערב חגיגית לשניים לערב רומנטי דל קלוריות.
כדאי לנסות.
פשטידת קישואים וגבינות דיאטטית
מתכון לכ- 10 מנות – כל מנה כ 170 קלוריות
2 בצלים בינוניים פרוסים לטבעות
4 קישואין קלופים ופרוסים דק
3 כפות שמן זית
ראש סלרי מגורד
4 ביצים בינוניות
קופסה (250 גר') של לאבנה 5%
קופסה (250 גר') בולגרית מעודנת מגורדת
100 גר גבינה צהובה לייט 9% מגורדת
פשטידת קישואים וגבינות דיאטטית – אופן ההכנה:
לטגן את הבצל וכשהוא מתחיל להזהיב להוסיף את הקישאוים ולטגן יחד. כשגם הקישואים מתחילים להזהיב להוסיף את ראש הסלרי המגורד לערבב ולטגן עד שהכל מתחיל להזהיב.
להוציא בכף מחוררת ולהניח על נייר סופג. ללחוץ מעט על מנת להוציא את עודפי השמן.
בקערה נפרדת לטרוף את הביצים ולערבב עם הלאבנה והגבינות. לתבל ולהוסיף את הירקות המטוגנים.
להעביר את התערובת לתבנית חסינת אש מרופדת בנייר אפיה ולאפות בתנור בחום בינוני 180 מעלות למשך כשעה. עד שהפשטידה משחימה ומתייצבת.