טאבולה כרובית

טאבולה_כרובית

טאבולה כרובית – המתכון שלפנינו הוא פצצה של בריאות, ויטמינים וסיבים תזונתיים.
סלט טאבולה שמורכב כולו רק מירקות טריים, ללא פחמימות, בניגוד לסלט טאבולה המקורי.

סלט הטאבולה כרובית בנוי על פי עקרונות הרו פוד (תפיסה תזונתית הטוענת שעדיף לאכול אוכל לא מבושל טרי ו'חי')
בYNET מצאתי הסבר פשוט לתפיסה התזונתית של אנשי הרו-פוד (Raw Food )
"שיטת Raw food דוגלת באכילה של מזונות חיים ולא מבושלים, ללא מזון מעובד המכיל כימיקלים ותרופות.
כיון שהבישול וצורות מזון אחרות הורגות את האנזימים שבאוכל, מומלץ לחמם ולבשל את המזון בטמפ' של לא מעל ל-48 מעלות.
השיטה דוגלת בשימור המזון במייבשי מזון מיוחדים ולא בתנורים.
ככל שהתפריט מורכב יותר מנבטים, ירקות, פירות, קטניות מונבטים, אגוזים, שקדים, גרעינים ופירות יבשים שלא עברו בישול, אפייה או טיגון כלשהו,
כך המזון תורם יותר לבריאותנו והנזק לתאים בגוף קטן יותר. "

סלט טאבולה כרובית עשוי מכרובית לא מבושלת, פטרוזיליה, וירקות טריים אחרים, בתיבול מיץ לימון.
כמות הקלוריות בסלט נמוכה וכמות מרכיבים תזונתיים גבוהה.
אידאלי לדיאטה להרזיה.

סלט טאבולה כרובית

כדאי לנסות , ואני מאמינה שתיהנו מהטעם והרעננות של הסלט הזה.

ב"על השולחן" מצאתי וריאציה של סלט הטאבולה כרובית.

הם מציעים לחלוט את הכרובית למשך דקה במי מלח וכורכום רותחים ורק אז להעביר למעבד מזון ולקצוץ דק.

לגיוון הם מציעים להחליף את העגבניות, המלפפונים והבצל הלבן ב-1/2 כוס צימוקים, 1/4 כוס משמשים מיובשים קצוצים ו-1/4 כוס צנוברים קלויים.

באותה שיטה אפשר להכין:

  • טאבולה קינואה וירקות
    מחליפים את הכרובית בכוס קינואה שמבשלים במי מלח רותחים 15 דקות כמו שמבשלים פסטה.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שינוי גודל גופנים