פשטידות דיאטטיות נמצאות על השולחן תמיד במפגש נשים, מפגש חברות.
איכשהו הפשטידה עשתה את דרכה למרכז הקונצנזוס הנשי במיוחד כשמדובר באלה השומרות על המשקל, מנסות לרזות ואלה שהן תמיד בדיאטה, אם או בלי סיבה.
במיוחד בשביל אלה שפשטידה וסלט מהווים בשבילם ארוחה דיאטטית לתפארת
מתכונים לשלוש פשטידות דיאטטיות
פשטידת כרובית
מצרכים:
1 כרובית בינונית
2 ביצים
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות קמח מלא או קמח תופח
אופן ההכנה:
בשלו את הכרובית במי מלח רותחים כעשר דקות על אש נמוכה.
מעכו את הכרובית עם מזלג או במעבד מזון.
הוסיפו את הביצים, התבלינים והקמח.
שמנו תבנית בינונית, ושפכו את העיסה אל תוכה.
אפו כ- 30 דקות ב180 מעלות בתנור שחומם מראש.
טבעונים יכולים להחליף את הביצים בעוד 2 כפות קמח +2 כפות מים
פשטידת קישואים ודלעת
המצרכים:
1 קישוא ירוק גדול
כוס דלעת מגורדת
1 ביצה
חצי כוס חד פעמית קמח תופח
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
שימו את הירקות בקערה.
הוסיפו מלח ופלפל את הביצה והקמח.
העבירו לתבנית בינונית משומנת.
אפו כ40 דקות ב- 180 מעלות בתנור שחומם מראש
פשטידת תרד וקישואים
המצרכים:
5 קישואים מרוסקים .
כוס תרד טרי או קפוא ומופשר קצוץ דק
2 ביצים
מלח ופלפל
4 כפות קמח
אופן ההכנה:
ערבבו את הירקות, הוסיפו ביצים, תבלינים וקמח.
אפו בתבנית בינונית משומנת בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, כ40 דקות.