סלט בצנצנת – פתרון מצוין לדיאטה

סלט בצנצנת

סלט בצנצנת?

נתקלתי ברעיון המגניב הזה כבר לפני כמה חודשים.
הכנת אוכל בצנצנות זכוכית ובעיקר סלטים היא תופעה שסוחפת את העולם ומיועדת במיוחד לאנשים עסוקים המעוניינים לאכול בריא בלי להשקיע זמן ומאמץ בכל פעם מחדש.

הכנת סלט בצנצנת מאפשרת לכם להכין לעצמכם מלאי סלטים שמחכה לכם במקרר, טרי ומוכן לאכילה. סלט בצנצנת הוא דרך מצוינת לקחת לעבודה ארוחה בריאה ומזינה… בקיצור, הכירו – סלט בצנצנת.

הרעיון הבסיסי והחשוב הוא שרוטבים נכנסים ראשונים לצנצנת. הרוטב יושב בתחתית הצנצנת.
החוק השני והחשוב הוא שהרוטב יושב הכי רחוק שאפשר מהירקות העליים. הירקות העליים יהיה תמיד למעלה, הכי גבוה שאפשר בצנצנת.

שני חוקים, ועכשיו שחקו עם זה.
בואו נכין סלט בסיסי.

סלט בצנצנת מתכון בסיסי

הכניסו לצנצנת זכוכית נקיה מיץ מחצי לימון, מעט שמן זית ותבלו במלח ופלפל.
עכשיו התחילו ליצור שכבות:
שכבה ראשונה – ירקות קשים: גזר, צנון או צנונית, כרוב, פלפלים, גרגרי חומוס או קטניות אחרות…
שכבה שניה – ירקות כמו מלפפונים, ברוקולי טרי, עגבניות, פטריות, אגוזים למיניהם… כאן אפשר להכניס פרוסות חזה עוף צלוי, קוביות טופו, אורז מלא, פרוסות ביצה קשה.
שכבה עליונה ואחרונה – חסה, רוקט, פטרוזיליה, תרד וכדומה.

זהו. זה הרעיון.
סיגרו את הצנצנת היטב והכניסו למקרר.
כשיגיע הזמן לאכול את הסלט, הוציאו מהמקרר, נערו ואיכלו ישר מתוך הצנצנת או שפכו לצלחת ותיהנו.

עכשיו מה שנשאר הוא להביא לכם רעיונות לרטבים ורעיונות לסלטים בצנצנת, כשהכל דיאטטי כמובן:

אגב, ילדים אוהבים סלט בצנצנת, כך שזו גם דרך מצוינת לגרום לילדים לאכול סלט.

סלט בצנצנת

סלט ישראלי בצנצנת

המצרכים:
1 מלפפון
5 עגבניות שרי
½ פלפל אדום
3 פטריות
3 כפות גבינה צפתית חתוכה לקוביות
5 תירס גמדי חתוך לעיגולים
נבטים או חסה
2 כפות רוטב העשוי ממיץ לימון, מעט שמן זית ותבלינים או עשבי תיבול לטעמכם.

אופן ההכנה:
בתחתית הצנצנת שמים את שתי כפות הרוטב
מסדרים את כל הירקות בשכבות עד שמגיעים כמעט עד למעלה.
סוגרים את המכסה
כשרוצים לאכול, פשוט מנערים ומעבירים לצלחת

  סלט עשיר חלבונים בצנצנת

על בסיס רוטב לימוני מכניסים:
2 כפות גרגרי חומוס מבושלים, פרחי ברוקולי טריים, 2 כפות תירס משומר, כף גרעיני דלעת, עלי תרד טריים, וגבינה מלוחה 5% מפוררת.

סלט יווני בצנצנת

על בסיס מיץ לימון ושמן זית מכניסים לצנצנת:
4 זיתים שחורים קצוצים, קוביות מלפפון ועגבניה, בצל סגול קצוץ, גבינה מלוחה עד 5% מפוררת ועלי חסה טריים.

סלט עדשים ובטטות בצנצנת

ראשון נכנסת לצנצנת כפית שמן זית ומעט מלח ופלפל.
מעליה מכניסים:
שכבה של עדשים מבושלות (עדשים שחורות נראות הכי טוב במתכון הזה, אבל גם ירוקות יעשו את העבודה היטב), שכבה של בטטה מבושלת או צלויה בתנור, קוביות עגבניה, עלי חסה ופטרוזליה או כוסברה קצוצים. מעל הכל הכניסו רבעי לימון שתסחטו טרי על הסלט רגע לפני שתאכלו אותו.

סלט קולורבי וביצה בצנצנת

על בסיס 1 כפית שמן זית, מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל מכניסים:
קוביות קולורבי, גזר מגורד, פרוסות ביצה קשה, בצל סגול קצוץ, עלי חסה ועלי בייבי

סלט כרוב וגזר בצנצנת

לבסיס משמש רוטב מכפית חומץ בלסמי + מיץ מחצי לימון + כפית שמן.
מעל הרוטב מכניסים לנצנצנת, כרוב קצוץ לרצועות דקות, גזר מגורד, טונה מפוררת (טונה במים, סחוטה היטב) שמיר קצוץ דק, חסה ועלי בייבי.

סלט מלפפונים ביוגורט

לתחתית הצנצנת הכניסו יוגורט ביו עד 1.5% שומן, תבלו במלח ופלפל. מעל הכניסו שכבה של קוביות מלפפון, קוביות פלפל בכל צבע שתרצו, פטרוזיליה או כוסברה קצוצה ואפילו כמה עלי נענע טריה קצוצים.

יש לכם עוד רעיונות? שתפו איתנו בדף הפייסבוק שלנו.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שינוי גודל גופנים