חומוס עדשים – ממרח עדשים מקור חלבון בריא

ממרח עדשים
הפתיעו את כולם כשתגישו לשולחן השבת עם ממרח עדשים… חומוס עדשים!עדשים עשירים בחלבון צמחי וסיבים תזונתיים, הממרח מכיל רק כ- 30 קלוריות לכף והטעם… מעדן.
לעדשים יש יכולת לזרז את חילוף החומרים בגוף, הם משביעים לטווח ארוך ומומלצים בכל תפריט דיאטה.

קבלו את המתכון – ממרח עדשים:

מצרכים:

1 כוס עדשים כתומות, שטופות
1/4 כוס טחינה מוכנה
1/2 שן שום כתושה
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
אחת וחצי כפות פטרוזיליה קצוצה

הכנה
בשלו את העדשים בשתי כוסות מים. הביאו לרתיחה, כסו את הסיר והעבירו לאש קטנה עד שהעדשים רכות (כ- 20 דקות)
ערבבו פנימה את הטחינה, השום הכתוש, מיץ לימון, מלח , פלפל. אפשר להעביר למעבד מזון ולהפוך את הכל למחית חלקה, אפשר גם להשתמש בממחה של פירה, או במזלג.
רק שאז יהיו לכם גושים (טעימים) בממרח.
הגישו בצלחת וטפטפו מעט שמן זית מעל. קשטו בפטרוזיליה.

 

הצעת הגשה: עם רבעי פיתה מקמח מלא, וירקות טריים

ממרח עדשים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שינוי גודל גופנים