בית » אוכל דיאטטי » עוף עם ירקות בתנור – מתכון דיאטטי

עוף עם ירקות בתנור – מתכון דיאטטי

עוף עם ירקות בתנור – מתכון דיאטטי – כולם מחפשים מתכונים דיאטטיים אבל בלי להתפשר על טעם וגם לא על מראה המנה. אנחנו רוצים אוכל נעים לעין וטעים לחיך, בלי הרבה קלוריות, בלי הרבה שומן או פחמימות.
כשאני מתכננת ארוחות אני מאוד אוהבת מתכוני בסיס. מתכון שאפשר להחליף בו את המרכיבים, לפי החשק והטעם ותמיד, תמיד המתכון ייצא טעים.

אחד ממתכוני הבסיס האהובים עלי הוא של עוף עם ירקות.

הבסיס הוא ירקות טריים או קפואים, חלקי עוף (אפשר חזה עוף , אפשר כרעיים, אפשר אפילו הודו) ותבלינים.

הכל נכנס בתבנית… ולתנור.

פשוט להכנה והטעם תמיד ייצא מוצלח.

בין הירקות שניסיתי היו דלורית, גזר, שעושית ירוקה וצהובה, רבעים של כרוב ואפילו פרוסות תפוחי עץ חמוצים. כל ירק שתחליטו לשים בתנית ישנה מעט את הטעם, ובכל זאת המנה תצא טעימה.

חשוב לציין שלמטרות דיאטטיות לא מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה, בטטה או ירקות אחרים המכילים רמות גבוהות של פחמימות וסוכר.

עוף עם ירקות בתנור - מתכון דיאטטי

עוף עם ירקות בתנור – מתכון דיאטטי

הנה המתכון:

מצרכים:

תרסיס שמן

שעועית ירוקה חתוכה (אפשר קפואה )

פלחי ברוקולי (אפשר קפוא)

פלחי כרובית (אפשר קפוא)

2 כפות שמן קנולה

2 כפות רסק עגבניות

1 כף אבקת מרק

3 שיני שום קצוצות

תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה, כורכום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור מראש ל-160 מעלות.

2. לוקחים תבנית אלומיניום, משמנים אותה עם תרסיס השמן (לרסס מעו ולמרוח על כל התבנית)

לקריאה נוספת >>>  דיאטה בחופשה – ליהנות ולהמשיך לרזות

3. לוקחים שעועית ירוקה חתוכה, פלחי ברוקולי ופלחי כרובית (אני קונה מוכן בשקיות קפואות) ומפזרים בתבנית, על הירקות מפזרים מעט מלח ופלפל.

4. לוקחים קערה וממלאים את חציה במים פושרים, 2 כפות שמן קנולה, 2 כפות רסק עגבניות, כף מרק עוף, מלח, פלפל עפ”י הטעם . עוד מוסיפים כף פפריקה אדומה חריפה, 1 כפית פפריקה מתוקה, 3 שיני שום קצוצות וחצי כף כורכום. מערבבים הכל לבלילה אחת ושמים בצד.

5. לוקחים חלקי עוף קפואים , שוטפים היטב במים קרים ומוציאים את החלקים המיותרים.

6. מניחים את חלקי העוף בתוך הקערה עם התערובת ומשרים כעשר דקות עד חצי שעה לספיגת הטעמים.

7. מוציאים את חלקי העוף ומסדרים בתבנית על הירקות ולצידי הירקות. את מה שנותר מהבלילה שופכים באופן שווה על חלקי העוף והירקות .

8. את התבנית מכסים ברדיד אלומיניום ויוצרים בו חורים עם מזלג.

9. מכניסים לתנור לשעה עד שעה וחצי.

זהו מתכון בסיסי שמאפשר גיוון עצום בטעמים אך שומר על רמת קלוריות סבירה שכן השימוש בירקות כתוספת מעשיר את המנה ללא תוספת קלוריות משמעותית.

תיהנו:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

%d בלוגרים אהבו את זה: