קשיים ובעיות בדיאטה – מה לעשות?

הדיאטה הזו מסוכנת

עם כל הכבוד אנחנו לא כל כך מיוחדים כמו שאנחנו חושבים. כשאנחנו מתחילים להתייחס למשקל העודף שלנו ומעוניינים לרזות כולנו נתקלים באותן בעיות. לכולנו יש קשיים בדיאטה וקשיים לשמור על המשקל הנכון אחרי שהשגנו אותו.
העובדה היא שאם אנחנןו לא "מתחילים" דיאטה הרי לא נכול "לשבור" את הדיאטה, "להפסיק" את הדיאטה… שהרי זו לא דיאטה, אלא תיקון יסודי בהרגלי האכילה שלנו.
כשאנחנו נחושים לתקן את הרגלי האכילה שלנו, להתחיל לאכול נכון ובריא, הרי שהכוונה היא לעשות זאת מרגע זה והילך, למשך המשך החיים.
למילה "דיאטה" יש משמעות זמנית. משהו שאנחנו עושים לפרק זמן מסוים.
מעתם זמניות הדיאטה ברור כשהיא תסתיים בשלב כשלהו ואנחנו מתכננים לחזור לאכול ללא הגבלה מיד אחרי ש"סיימנו" את הדיאטה.
אז דיאטה לא מתחילי ולא מסיימים… כי זאת לא דיאטה, זו דרך חיים חדשה ונכונה.
ובבניית הרגלי האכילה הנכונים כולנו נתקלים באותם קשיים.
קשה לנו בחגים ובארוחות החגיגיות שהם מביאים, קשה לנו באירועים חברתיים ומשפחתיים, קשה לנו בימים עמוסים וקשים, קשה לנו בערב בסיומו של יום ארוך… אנחנו כולנו מתמודדים עם אותם קשיים.

בעיות בדיאטה

קשיים ובעיות בדיאטה – מה לעשות?

בכתבה שקראתי בYNET מצוינים 10 קשיים נפוצים שאנשים נתקלים בהם בתהליך ההרזיה שלהם.
עשרת ה"מוקשים" בדרך להרזיה. עשרה אתגרים שכולנו מתקשים להתמודד איתם.
למשל:

הפחתתי עשרה קילוגרם, ומרוב נחת חזרתי לאכול בלי הגבלה
או
קשה לי להתאפק ולא לאכול בארוחות ואירועים חגיגיים

הכתבה מסבירה את הסיבה לקושי ומציעה דרכים להתמודד.

למשל:

הבעיה: אני ממשיכה בדיאטה, אבל כבר שבועיים לא הפחתתי במשקל  

הסיבה:
זמן קצר לאחר שמתחילים בדיאטה הגוף קולט את הרעיון, ומוריד את קצב שריפת הקלוריות. אם בעבר היה גופכם רגיל לצרוך 1,800 קלוריות ביום ולשרוף אותן בנדיבות, עכשיו הוא מקבל רק 1,500, משתכנע שמדובר בתקופת צנע ומעביר הוראה לתאים לשרוף פחות קלוריות.

מה עושים:
כדי לצאת מהמצב הזה עליכם לשנות את המאזן הקלורי, כלומר, להוציא יותר אנרגיה ולאכול פחות. אם אינכם עוסקים בפעילות גופנית, זה הזמן להתחיל. פעילות גופנית תגביר גם את קצב חילוף החומרים, ובכך תסייע לכם להמשיך להפחית ממשקלכם.

אפשר להוריד עוד קצת את כמות הקלוריות היומית. אם הורדתם אותן כבר מ-1,800 ל-1,500, זה הזמן לרדת ל-1,200. עם זאת, זכרו שאסור לרדת מתחת ל-1,000 קלוריות ביום.

אם אתם עוסקים בפעילות גופנית, זה הזמן להגביר אותה. אם נהגתם ללכת, עברו לרכיבה על אופניים, שחייה או פעילות אירובית אחרת. כך גם תוכלו להפעיל שרירים נוספים ולהעלות את מסת השרירים. יותר שרירים שורפים יותר קלוריות גם בזמן מנוחה.

תוכלו כמובן, לשלב הפחתת כמות הקלוריות היומית עד לגבול המותר, ובמקביל, להגביר את הפעילות הגופנית.

נסו לאכול במשך שלושה ימים רצופים יותר גבינות רזות, סלט ירקות וחזה עוף בגריל. תפריט כזה, שהוא עשיר בחלבונים, יגביר את שריפת הקלוריות, משום ששריפת החלבונים מצריכה כמות גדולה יותר של אנרגיה.

כל אחד שמנסה לרזות ימצא בכתבה את אחד הקשיים בהם הוא או היא נתקלים תוך כדי התהליך.
והסיבה לכך פשוטה, כמו שאמרתי למעלה… אנחנו לא כל כך מיוחדים כמו שאנחנו חושבים ואף אחד מאיתנו לא לבד. אז לפני שתקשעו בדיכאון ותחליטו לזנוח את רעיון ההרזיה כדאי להבין שמשברים כמו שלכם קורים להרבה הרבה אנשים אחרים, כל הזמן. קשיים בדיאטה או משברים נקודתיים קורים כל הזמן, ואם מכירים אותם ומבינים אותם ניתן למנוע את השבירה, להתמודד ולהמשיך הלאה… בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכיני גופך לקיץ!

מוצרי ההרזיה המובילים בארה"ב