עיקרון שלוש השעות דיאטה שעובדת

דיאטה טובה

"אני אוכלת מסודר ולא מרזה" – היא אומרת לי
"מה זה מסודר?" – אני שואלת
"ארוחת בוקר קטנה, ארוחת צהריים וארוחת ערב. ואפילו משתדלת שלא לזלול בין הארוחות" – היא עונה
"שלוש ארוחות" – אני מסכמת
"כן" – היא מאשרת
"ואת לא מרזה בכלל, אפילו לא 200 גר בשבוע?" – אני מבררת שהבנתי
"כלום" – היא מחזקת
"אז תעברי לשש ארוחות ביום" – אני מציעה
"שש!!!" – היא נזעקת
"כן. כל שלוש שעות ארוחה קטנה ובריאה" – אני מסכמת.
וכיון שיש לי די הרבה שיחות שנשמעות בערך כמו זו שמתוארת למעלה, בואו נסביר למה חייבים לאכול כל שלוש שעות אם רוצים לרזות, לטובת כולנו.

מחפשים דיאטה שעובדת? – המשיכו לקרוא

בגוף שלנו יש מנגנון חשוב. מנגנון המתוכנן לשמור אותנו בחיים, בתנאי מחייה של הטבע… כמו חיות.
הגוף שלנו שורף אנרגיה (קלוריות) בכל מצב. גם במצב מנוחה ושינה וכמובן במצבי פעילות.
הגוף צריך לשרוף אנרגיה כדי לאפשר למערכות חיוניות שפועלות כל הזמן (נשימה, עיכול, פעילות עצבית, פעילות במוח… וכדומה) להמשיך לפעול ולקיים אותנו בחיים.
מנגנון חילוף החומרים מגביר או מאיץ את קצב שריפת האנרגיה בגוף ביחס לכמות הדלק (האוכל) שהגוף מקבל.
ככל שייכנס פחות אוכל לגוף, כך תקטן כמות הקלוריות שהגוף שורף.
למה?
כשהגוף מקבל מעט מדי אוכל, מנגנון חילוף החומרים "רושם לעצמו" שאין מספיק אוכל, שצריך להתכונן לתקופת רעב, שצריך לצמצם את צריכת האנרגיה הזמינה לגוף על מנת לאפשר להישאר בחיים גם אם יש "רעב".

לעומת זאת, כל עוד יר רצף של מזון שנכנס בקביעות לגוף, "רושם לעצמו" מנגנון חילוף החומרים שיש שפע ולכם ניתן לשחרר ולאפשר שריפת קלוריות אפילו בקצב מוגבר.
אכילה של ארוחה קטנה ובריאה כל שלוש שעות לערך, מייצרת בגוף את הרגשת השפע שמנגנון חילוך החומרים שלו צריך על מנת לאפשר שריפת קלוריות יעילה ואפילו מוגברת ולאפשר לנו לרזות.

לרזות 2-3 קילו

מלבד מנגנון חילוף החומרים ישנן מערכות נוספות שזקוקות לאספקה שוטפת של דלק (אוכל) על מנת לתפקד ביעילות.
אכילה רציפה למשך כל היום תמנע מקרים של הרגשת חולשה, סחרחורות, כאבי ראש, עצבנות, דחפים לנשנש במיוחד בשעות הערב וכדומה.
אכילה כל שלוש שעות תשמור על רמת סוכר יציבה בדם ותרגיע את הדחף לנשנש ואת הרעב.

אכילה מודעת כל שלוש שעות מונעת את הדחף הבלתי נשלט שרבים מאיתנו מרגישים בשעות הערב. הדחף שמנטרל את ההגיון וגורם לנו לגלות שחיסלנו חבילת בייגלה, וופלים, גלידה, או כל חטיף עתיר שומן, פחמימות וסוכרים אחר.

מי שאוכל כל שלוש שעות ארוחה קטנה המכילה חלבונים וירקות… לא ירגיש רעב אמיתי.
כל חשק לאכול בין הארוחות האלה לא יהיה מבוסס צורך גופני אלא רק דחף רגשי לאכול שניתן להרגיע על ידי מבט בשעון כדי לראות כמה אנו רחוקים מהארוחה הקטנה הבאה.

מי שאוכל כל שלוש שעות ארוחה קטנה ובריאה – מרזה.
אז השבוע עיברו לתפריט אכילה של 6 ארוחות קטנות ובריאות ביום.

זקוקים להצעות תפריט?
הקליקו כאן:

https://www.quickweightloss.co.il/category/diet-plans

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכיני גופך לקיץ!

מוצרי ההרזיה המובילים בארה"ב