מה עם הדיאטה בחופש הגדול?

החופש הגדול והדיאטה שלך

זה שהילדים בחופש הוא לא רק בעיה של תעסוקה הולמת עבורם, של שעות רביצה מול הטלווזיה ולילות מול המחשב… החופש הגדול של הילדים הוא גם אתגר לא פשוט עבורנו, ההורים (האמהות במיוחד?)… ולדיאטה שלנו.

היכולת הבלתי מוגבלת של הילדים לזלול, מעמידה בפנינו שלל פיתויים זמינים וקורצים מהצלחות של הילדים, פיתויים שעלולים לגרום לנו להישבר ו"הלכה הדיאטה".

כמות הגלידה, במבה, ביסלי, עוגיות, שניצל צ'יפס שהילדים מסוגלים לאכול מול עינינו…
להשאיר בצלחת כדי להמשיך לפתות אותנו גם כשהם סיימו לאכול…
לבקש שנקנה להם ולשלוח אותנו למדפי החטיפים בסופרמרקט..
חודשיים של חופש גדול יכולים לא רק לטרפד את ההרזיה שלנו ולשבור את הדיאטה  אלא גם להוביל אותנו אל חגי תשרי עם כמה קילוגרמים מיותרים.

מה עושים?

דיאטה בחופש הגדול

החופש הגדול והדיאטה שלך

 הטיפול בבעיה מתחלק לשניים:

  1. התזונה של הילדים
  2. התזונה שלנו

מבחינת הילדים, גם להם לא יזיק לאכול נכון, לשמור על תזונה מאוזנת ואפילו לנצל את החופש כדי לשפר מעט את אורח החיים ולחזור לבית הספר בכושר טוב ומשקל גוף נכון.

קבלו כמה טיפים לתזונת ילדים ודיאטה בחופש הגדול:

צרפו את הילדים לקניות בסופר ואצל הירקן. הראו להם איך לבחור מזונות בריאים וטריים, שתפו אותם בהחלטות, גם לגבי המחירים וגם לגבי איכות המזונות. התייעצו והחליטו יחד לגבי המזונות שהם יאכלו בהתאמה לסדר היום שלהם.

שתפו את הילדים בהכנת הארוחות. הכינו יחד חטיפים בריאים וארוחות מזינות, תוך כדי הכנה דברו על הירונות בבחירת מאכלים מסוימים והעדפתם על פני אחרים, מבחינת ההרכב התזונתי, האיכות והטריות.

הכינו יחד קרטיבים מפרי מרוסק וקפוא.

 נסו לשמור על סדר יום קבוע. אם הילד קם ב- 10 שיאכל ארוחת בוקר ב- 10 וארוחת צהריים ב- 4 וארוחת ערב ב-9… אבל לא לדלג על ארוחות כדי שלא להיכנס לסחרור של נשנושים רעב , עליות וירידות ברמת הסוכר ובסיכומו של עניין השמנה ופגיעה בבריאות.

אל תיכנסו ל"מה לא לאכול" הישארו בתחום ה"מה כן לאכול". כשברשימת המזונות הנכונים הרבה בריאות טריות ואוכל עשיר במרכיבים תזונתיים. ועדיין מותר לילד לנשנש חטיף תעשייתי אחד ביום…

אל תתעצלו. הכינו כריכים לקחת לבריכה, לטיול, לשפת הים. כריך עם טחינה, ביצה קשה וירקות עדיף על כל כרית שתוכלו לקנות בחוץ. יותר בריא, יותר טרי, יותר זול.

עיסקו יחד בפעילות ספורטיבית. רכיבה משותפת על אופניים, שחיה בבריכה, יציאה לפארק עם כדור…  משפחה שמשחקת יחד מפתחת כישורי שיתוף פעולה מצוינים ומתגבשת.

נסו לעבור לשתיה של מים, מיצי פירות, תרכיזים טבעיים להוספת טעמים למים, לימונדה בייתית… שתפו את הילדים בהכנה. הם ישתו את זה בהרבה יותר התלהבות אם הם יכינו את המשקאות.

 בכל מקרה העדיפו מזונות מקמח מלא, סוכר חום, דלי שומן, דלי סוכר. העדיפו אוכל שמוכן בבית על פני זה שמזמינים מבחוץ. גם פיצה והמבורגר בייתי בריאית בהרבה מאלה שקונים ומזמינים בחוץ.

וכמה טיפים לדיאטה בחופש הגדול

מבחינתנו ההורים, והאמהות (אולי) במיוחד.
נתכונן לחופש הגדול. נגייס לעזרתנו את כל האמצעים העומדים לרשותנו שיעזרו לנו לעמוד בפיתוי מבול ה: הקרטיב, גלידה, שניצל , צ'יפס, פיצה, חטיפים מלוחים, מתוקים… שהילדים נוטים לצרוך בחופש הגדול, כל היום.

התארגנות מראש תעזור לנו להימנע מלהיכשל ולהצליח לעמוד בפיתויים.

שעה שבועית אחת תספיק לכל ההתארגנות.

בזמן הקניה השבועית היכנסו לירקן וקנו שפע ירקות טריים: גזר, מלפפונים, פלפלים בכל מיני צבעים, שומר, סלרי גבעולים… מה שטעים לכם…
את כל הירקות שיטפו ויבשו, חיתכו והכניסו לקופסאות אטומות במקרר.
בכל פעם שהילדים מלקקים גלידה, שילפו קופסא ונשנשו ירק טרי, קר ובריא…

הכינו לעצמכם סיר גדול של אורז מלא עם ירקות (דלורית, גזר, בצל, פטריות), ועוד סיר עם ירקות מבושלים (עגבניות, פלפלים, בצל, פטרוזיליה, כרובית, חצילים, קישואים… מה שבא).
כשמגישים לילדים ארוחת צהריים, במקום לאכול איתם את השניצל צ'יפס המשמינים, הוציאו ערימת אורז וירקות וחממו בזריזות… הנה אוכל דיאטטי מוכן ברגע ולא צריכים לאכול את האוכל המשמין שהילדים דורשים לאכול.

כמובן שסלט ירקות הוא חובה בכל ארוחה… גם לנו וגם לילדים… לפחות מינימום בריאות…
וטיפ אחרון… הכינו מראש בקבוקי מים אישיים ובכל אחד מהם תרכיז טבעי בטעם אחר, או פרי חתוך בתוך המים (נקטרינה, אפרסק, מלון) שיוסיף טעם למים.
גם הילדים יהנו לשתות מים בטעמים תוצרת בית וכמובן כולנו נשתה יותר מים, לבריאות ולהרזיה.

יש לכם עוד רעיונות לשמירה על תזונה נכונה לילדים בחופש הגדול?
להישמר מפני הפיתויים של החופש הגדול בעצמנו?
שתפו בדף הפייסבוק שלנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכיני גופך לקיץ!

מוצרי ההרזיה המובילים בארה"ב