לאכול ולרזות, לאכול הרבה ולרזות – מה לאכול כדי לרזות

מה לאכול כדי לרזות

התפישה הרווחת בנושא ההרזיה היא שצריך לאכול פחות על מנת לאפשר הרזייה.
כתוספת , כולנו יודעים שחשוב להוסיף לאכילה המצומצמת פעילות גופנית, על מנת לשרוף קלוריות.
נוסחא פשוטה… אבל בעייתית.

מה הבעיה?
כשאנחנו אוכלים פחות – אנו מתחילים להיות רעבים. הרעב הפיזי או הרגשי שדוחף אותנו לנשנש או פשוט לשבור את הדיאטה ולאכול.

זהו "מילכוד 22":

אוכלים מעט = רעבים ועלולים לשבור את הדיאטה
אוכלים הרבה = משמינים.

אז איך אפשר "לאכול את העוגה ןלהשאיר אותה שלמה"?מה לאכול כדי לרזות

איך אפשר לאכול ולרזות?

התשובה פשוטה: לאכול אוכל שנחשב כבעל "צפיפות קלורית" נמוכה.
פירוש המושג "צפיפות קלורית" הוא:
פחות קלוריות ביחס למשקל האוכל.

בואו נדגים:
100 גר' אגוזים, שקדים, או פיצוחים מכל סוג עלולים להכניס לגופנו מאות רבות של קלוריות.
100 גר' של חסה, מלפפונים וירקות נוספים בעלי נפח גדול יותר, הרבה יותר "ביסים" ללעוס ולבלוע, תחושת שובע שנוצרת… ומספר הקלוריות – נמוך!!! נמוך מאוד!!!

אפשר להשתמש בקונספט הזה גם בלי לדון במושג "צפיפות קלוריות", בלי להפוך את הנושא למדעי, בלי לבצע חישובים מסובכים …

בראש טבלת המאכלים בעלי צפיפות קלורית נמוכה ניתן למצוא את מרבית הפירות והירקות ומאכלי החלב דלי השומן.
אחריהם ממוקמים מאכלים כמו קטניות, ביצים, בשר רזה ועוף, דגים, פסטה ואורז.
בתחתית הרשימה אנו מוצאים את המטוגנים והמתוקים: צ'יפס, גלידה, רטבים לסלט, עוגות ומאפים.

כעיקרון, מאכלים המכילים כמות גדולה של מים, מכילים פחות קלוריות.
המים מוסיפים לאוכל משקל אך לא קלוריות.

לדוגמא, חטיף צ'יפס אפוי משמין יותר ביחס למשקלו מאשר תפוח אדמה אפוי.
פסטה משמינה פחות מלחם… למרות ההרכב הדומה הפסטה מכילה יותר מים מאשר הלחם.

אז מה ניתן להסיק בהתבסס על העיקרון הזה?
אפשר לאכול הרבה אוכל, לא לסבול מרעב – ולרזות.

מחקרים מוכיחים כי הסוד לדיאטה מוצלחת הוא לגרום לגוף להרגיש שבע, להאמין שהוא מקבל הרבה מזון על ידי הוספת מים לתפריט היומי, לא באמצעות שתיה אלא על ידי אכילת מזונות המכילים מים באחוזים גבוהים.
אכילת מזונות המכילים כמות גבוהה של מים ופחות קלוריות ביחס למשקל המנה הוא טיפ חשוב להרזיה אפקטיבית.
היתרונות בסוג כזה של דיאטה הם רבים. אוכל בעל צפיפות קלורית נמוכה הוא עשיר בויטמינים ומינרלים, סיבים תזונתיים וכל מה שטוב ובריא.

טוב, אז מה אוכלים?
–    בכל ארוחה חשוב לכול מאכלים כמו: מרק, סלט, ירקות משובלים, ירקות ופירות טריים.
–    ירקות ופירות עשירים במים עדיפים.
–    קטניות. הקטניות עשירות בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע.
–    מוצרי חלב. מוצרי חלב דלי שומן יעשירו את הדיאטה ויספקו סידן החשוב למניעת שורה ארוכה של בעיות רפואיות.
–    דגנים. לחם דגנים, לחם חיטה מלאה, פסטה מחיטה מלאה, אורז מלא.
–    בשר רזה. מקור חשוב לברזל אבץ וויטמין B12.

הרכיבו לעצמכם את התפריט היומי בהתבסס על רשימה זו והצלחת הדיאטה מונחת בכיסכם…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכיני גופך לקיץ!

מוצרי ההרזיה המובילים בארה"ב