דיאטת רוקח – האם יש צורך בדיאטה בהתאמה אישית

הרזיה נכונה

מעבדות רוקח מייצרות אבקות וכדורים לירידה במשקל, בין בשאר תכשיר הרזיה הנקרא "דיאטת כסאח" או דיאטת "רוקח פורטה" המגיע בצורת אבקה אשר מעבדות רוקח מספרות עליה שהיא "חזקה כמו לקיחה של 24-28 כדורי הרזיה רגילים. התכשיר יוצר קיצור קיבה מיידי וכבר מהיום הראשון לשימוש אוכלים רק 50% מכמות האוכל הרגילה, בלי להרגיש רעב למשך 12-16 שעות".
מעבדות רוקח מספרות שהתכשיר "מכיל 5,000 מ"ג של חומר פעיל בקיבה, שזה פי 24 מכמוסת דיאטה רגילה (200-400 מ"ג)! בסדרה החדשה כל ערכה מכילה (במינונים שונים): β-Glucan (שבדיה) בריכוז גבוה (22%), גואר-גאם+קסנטן (צרפת), 100% מהצורך היומי של ויטמינים B6, B12, C ואבץ."

אופן השימוש בדיאטת רוקח הוא להמיס כפית אחת של האבקה בכוס שתיה קרה ולשתות אותה כשמתעוררים בבוקר.
הטענה היא שתחושת שובע תלווה אתכם למשך כל היום.
במידת הצורך ניתן לחזור על הפעולה בשעות אחר הצהריים או הערב המוקדמות כדי לתחזק את תחושת השובע.

החומר הפעיל  הראשון בתכשיר ההרזיה של דיאטת רוקח הוא גואר-גם.
גואר גם הוא תוצר של טחינת צמח הגואר הצומח בהודו, פקיסטן וארה"ב.
אבקה הנוצרת מכתישת סיבי הגואר מקרישה כשהיא באה במגע עם נוזלים. האבקה סופחת מים ומתנפחת. (מכאן תחושת השובע הנוצרת. הקיבה בהחלט מלאה…)
ה FDA ( רשות המזון והתרופות בארה"ב) אסר על השימוש באבקת הגואר גם לאחר התגלו מקרים של חסימת ושט וחסימת מעיים בעקבות שימוש במוצר ללא הקפדה על שתיית מים מרובה ( למעלה מ- 12 כוסות ליום).
כיון שהגואר גם הינו סוג של סיבים תזונתיים, הפעילות שלו כוללת האטה של עיכול המזון וספיגתו בגוף. התוצאה בהרבה מקרים היא התייצבות של רמת הסוכר בדם, כמו גם רמת הכולסטרול.
לכאורה גואר גם הינו דרך מצוינת לסייע למעוניינים להתמיד בדיאטה לירידה מהירה במשקל, למעשה, יש צורך להדגיש שללא שתיית מים מרובה קיים סיכון ממשי לבריאות המשתמש.

דיאטת רוקח

המרכיב הפעיל השני הנכלל בדיאטת רוקח הוא ה B GLUCAN .
גם ה B GLUCAN  הוא סיב תזונתי מסיס במים.
הסיב מתנפח בקיבה, מייצר תחושת שובע, משהה את ריקון הקיבה, מוריד את רמות האינסולין שמופרש אחרי ארוחה ובכך מעכב יצירת כולסטרול בכבד.
ה FDA האמריקאי מאשר שהמרכיב פעיל במקרים של צורך בטיפול להורדת רמת הכולסטרול הרע .

לסיכום – מעבר למחיר הגבוה של דיאטת רוקח עולה השאלה האם דיאטת כסאח זו מתאימה לכל מי שמעוניין לרזות.
מצד אחד, שימוש בסיבים תזונתיים כיוצרי תחושת שובע הינה נכונה וחכמה. יחד עם זאת נטילת כמויות גדולות של סיבים תזונתיים הוכיחו לא פעם כמסכנים את בריאות המשתמש.
הרבה יותר זול ובטוח לאכול מזונות המכילים רמה גבוהה של סיבים תזונתיים כמו למשל: דייסת שיבולת שועל (קוואקר), דגנים מלאים וכדומה.
כן. גם כשאוכלים מאכלים עתירי סיבים יש צורך להקפיד על שתייה מרובה של מים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכיני גופך לקיץ!

מוצרי ההרזיה המובילים בארה"ב