הפרדת מזונות – מפרידים ומרזים

הפרדת מזונות

כבר לפני שנים רבות, כשתוכנית ההרזיה "רזה לתמיד" דיברה על הפרדת מזונות (בעיקר הפרדה של חלבונים מפחמימות) על מנת לזרז הרזיה, התחיל העולם להיות מודע לכך שהגוף מעכל את האוכל שאנחנו מכניסים לפה ושתהליך העיכול יכול להשפיע על דברים כמו השמנה או הרזיה.

אז נכון, כיום הרוב המוחלט של הדיאטנים לא ממליץ על הפרדת מזונות ועדיין יש כמה סוגי מאכלים כדאי שלא לאכול אותם ביחד, כיון שהם מפריעים לגוף לספוג את מירב המרכיבים התזונתים ואבות המזון שיש באוכל, או שהם מפריעים אחד לעיכולו של האחר, עלולים לגרום לתחושת נפיחות או סתם לעכב את תהליך העיכול.

כך או כך, קבלו כמה זוגות מאכלים שכדאי שלא לאכול ביחד.

הפרדת מזונות- מה לא כדאי לאכול ביחד

קפה עם חלב או תה עם חלב

בקפה ותה יש אנטי אוקסידנטים (נוגדי חימצון) חשובים לבריאות. הם מונעים דלקתיות בגוף, הם מונעים סוכרת ומחלות לב וכלי דם. כשמוסיפים חלב לתה או לקפה, הסוכר שבחלב, הלקטוז, מונע מהאנטי אוקסידנטים להיספג ביעילות בגוף.

עדיף – לשתות קפה או תה בלי חלב.

פחמימה עם סוכר (לחם עם ריבה, למשל)

לחם הוא פחמימה ופחמימות הן סוכרים. בריבה יש סוכרים משל עצמה. כמות הסוכרים שנכנסת לגוף על ידי אכילה של פחמימה עם משהו מתוק גורמת לגוף לעבוד קשה על פירוק הסוכר מה שעלול להוביל להיחלשות של הלבלב המייצר את האינסולין המפרק את הסוכר, ולמחלת הסוכרת.

עדיף – לאכול לחם מלא עם טחינה או אבוקדו, או עם גבינה ופרי או ירק. גם משביע יותר, גם בריא יותר.

עמילנים ובשר בקר (פסטה ברוטב בשר, או בשר בקר עם תפוחי אדמה, למשל)

הגוף שצריך לעכל בשק בקר ועמילנים ביחד מתקשה לעשות את זה. האנזימים האמורים לפרק את בשר הבקר מתנגשים באנזימים המפרקים את העמילן, מה שיוצר תחושת נפיחות בבטן וגזים. הבשר מכיל חלבון ודי הרבה שומן וניתן לאכול אותו גם בתוספת ירקות ולהרגיש שובע. אין צורך בפחמימה העמילנית כדי לשבוע.

עדיף – בשר בקר עם ירקות טריים, צלויים או מבושלים.

הפרדת מזונות

פירות בקינוח הארוחה

פירות מתעכלים במהירות בגוף. כשאוכלים פירות מיד לאחר מאכלים אחרים, המתעכלים לאט יותר, והם נמצאים ביחד במערכת העיכול הם נאלצים להתעכב שם ולתסוס. עיכוב הפירות במערכת העיכול משבשת את תהליך העיכול.

עדיף – לאכול קוביה של שוקולד מריר כקינוח. לאכול פרי כשעה לפני הארוחה או שעה אחרי הארוחה.

שתיה עם האוכל

חשוב מאוד לשתות מספיק. אבל מים עוברים דרך מערכת העיכול מהר מאוד. תוך 10 דקות הם מסיימים את הספיגה בגוף (למיץ לוקח יותר זמן, אפילו עד 30 דקות). שתיה של מים עם האוכל מדללת את האנזימים המפרקים את האוכל בקיבה וגורמת לאוכל שלא להתעכל במלואו ולמרכיבים התזונתיים להיספג היטב. שתיה בזמן האוכל יכולה להיות אחראית גם לגזים לתחושת נפיחות בבטן.

עדיף – לשתות כוס מים לפני האוכל וכוס מים אחרי האוכל.

כמה סוגי חלבונים ביחד

חלבונים זקוקים לזן ארוך כדי להתעכל ודורשים הרבה אנרגיה ממערכת העיכול כדי לעשות זאת. לכל חלבון יש סוג אחר של אנזימים שמפרק אותו. כשאוכלים מספר סוגי חלבון ביחד, במיוחד בשר בקר ודגים ביחד, באותה ארוחה, או חלבון מבשר וחלבון צמחוני ביחד, אנו מפריעים ליעילות מערכת העיכול.

עדיף – לאכול דגים ועוף או הודו באותה ארוחה, קטניות + דגנים באותה ארוחה, אך לא את כולם ביחד

רוטב דל שומן בסלט ירקות

כשאוכלים ירקות יכול שומן איכותי לעזור בתהליך העיכול, אבל ברוטב דל שומן אינו מכיל שומן אלא חומרים תעשייתיים וכימיקלים המאפשרים את ייצור הרוטב. לכן רוטב דל שומן אינו מומלץ הוא מפריע לפירוק הירקות בקיבה ולספיגת שפע היתנונות התזונתיים שלהם בגוף.

עדיף – לתבל סלט בשמן זית או שמן אבוקדו ומיץ לימון טרי.

עגבניות

אכילת עגבניות לבדן, בכמות גדולה ללא שילוב שלהן עם שומן איכותי (אבוקדו, למשל) פוגע באיכות התזונתית של העגבניות. עגבניות מכילות אנטי אוקסידנטים חשובים (ליקופן) ושילוב שלהן עם שומן איכותי יגביר את ספיגת האנטי אוקסידנטים בגוף.
עדיף – עגבניות עם אבוקדו או שומן איכותי אחר.

מספר סוגי פחמימות בארוחה אחת

כשאוכלים כמה סוגי פחמימות בארוחה אחת (פסטה ותפוחי אדמה , למשל) אנו גורמים לגוף להפריש אינסולין ברמות גבוהות ולתנודות ברמת הסוכר בדם, מה שיגרום לתחושת רעב זמן קצר לאחר הארוחה.
עדיף – בכל ארוחה סוג אחד של פחמימות

קפה בסיום הארוחה

שתיה של קפה בסיום הארוחה, מכניסה קפאין למערכת העיכול והקפאין פוגע בספיגה של ויטמינים חשובים כמו ויטמין C בגוף, ומרכיבי תזונה חיוניים אחרים כמו ברזל.

עדיף – לשתות קפה כחצי שעה אחרי הארוחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכיני גופך לקיץ!

מוצרי ההרזיה המובילים בארה"ב