מתכוני דיאטה טעימים – הסוד להצלחת הדיאטה

דיאטת כסאח

כשאתם מחליטים להיכנס למשטר דיאטה רציני, לא דיאטת כסאח או דיאטת פלאים אלא משטר רציני של התחייבות לתקופת זמן ממושכת על מנת להתחיל לרזות באופן שיטתי ולאפשר שמירה על משקל היעד – הרבה מאוד תלוי באוכל שתאכלו.
האוכל הדיאטטי, תפריט הדיאטה על פיו תחיו, מה שתניחו על הצלחת יקבעו במידה רבה את הצלחת הדיאטה.
נכון שאפשר למצוא המון תפריטי דיאטה ומתכונים לאוכל דיאטטי, נכון שקיימים ספרי בישול דיאטטי, אתרי אינטרנט המציעים מגוון מתכונים לארוחות דיאטטיות והמלצות של חברים וחברות על מתכונים.
אבל איך תבחרו את המתכונים הדיאטטיים שיבטיחו לכם את ההרזיה הרצויה?
הנה כמה טיפים חשובים לבחירת מתכוני דיאטה טעימים.דיאטת כסאח

כשלב ראשון בחרו את סוג האוכל שתרצו לאכול.
האם תרצו לאכול עוף? דגים? מאכלי חלב? סלט או תבשיל חם ומשביע?פסטה? מאפה?
לאחר שבחרתם את הכיוון הכללי והמרכיב המרכזי של המנה, גשו לבחור את המתכון הנכון.
האם מתחשק לכם השקיע זמן בהכנת הארוחה? או שמא אין לכם זמן או חשק להשקיע יותר מדי בהכנת האוכל ותרצו לשבת לאכול במהירות האפשרית? האם הכנת המנה במתכן מסובכת ודורשת הרבה כלים ושלבי הכנה מסובכים? ככל שהכנת המנה לוקחת יותר זמן – הסבירות שתנשנשו משהו עד שהאוכל יהיה מוכן – גדלה. הנשנוש הזה הוא סכנה מוחשית לדיאטה שלם.לכן מתכון דיאטה צריך להיות פשוט וקל להכנה.
נושא חשוב נוסף בעניין בחירת מתכונים הכנת ארוחות דיאטטיות הוא הטעם. זה שאתם בדיאטה לא אומר שאתם צריכים לאכול אוכל תפל, לא טעים, לא מספק ולא מהנה.
ככל שתאכלו אוכל שאינו לטעמכם גוברת הסבירות להישבר ולנשנש. אוכל דיאטטי חייב להיות טעים לכם. אז בחרו את מה שנראה לכם טעים ולא את מה שנראה לכם הכי דל קלוריות.

צריכים עזרה בבחירת תפריט דיאטה המכיל מאכלים נכונים לדיאטה שלכם? התייעצו בדיאטנית. היא תוכל להרכיב לכם תפריט דיאטה אישי על בסיס העדפות שלכם תוך כדי התייחסות לצרכים בריאותיים ספציפיים (סכרת, לחץ דם, גיל וכד')

וטיפ אחרון וחשוב: מתכונים לאוכל דיאטטי לא חייבם לשם את השם "דיאטטי".
אם תשימו לב שהמנה מורכבת ממרכיבים כמו חלבונים, פחמימות, ירקות או פירות ומוכנה כמעט ללא שומן – הרי שזו מנה דלת שומן ומתאימה לדיאטה.
ברור שמרכיבים כמו סוכר, קמח, שמן, מרגרינה, חמאה ודומיהם לא יכולים להיכלל במתכון…

מתכוני דיאטה טעימים

קבלו כמה מתכונים המתאימים לדיאטה.

המתכונים באדיבות השף הלבן

פשטידת תירס קלה

מספר מנות: 8
מצרכים
2 קופסאות תירס קל
4 ביצים
2 כוסות חלב  1%
3 כפות שמן קנולה
6 כפות קמח תופח
250 גרם פתיתי גבינה צהובה לייט 9%
½ כפית מלח
½ כפית פלפל
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות). משמנים בתרסיס תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
2. מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצקים לתבנית. אופים כשעה, עד שמשחים.

נתחי הודו עם ברוקולי ותרד

מספר מנות: 6-8

מצרכים
1 שקית (800 גרם) תפרחות ברוקולי מוקפאות
1 שקית (800 גרם) עלי תרד מוקפאים
1.5 ק"ג נתחי שווארמה הודו
1 כף שום גבישי או אבקת שום
4 כפות שמן זית
1/2 כוס מים
1 כף חרדל
1 כפית מלח
1/4 כוס צנוברים קלויים
אופן ההכנה
1. מצפים את נתחי הבשר בשום. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את נתחי הבשר תוך ערבוב, עד השחמה מכל הצדדים
2. מוסיפים לסיר מים, חרדל ומלח ומביאים לרתיחה
3. מוסיפים את התרד, מערבבים ומבשלים ללא מכסה על להבה בינונית עד לצמצום הנוזלים
4. מפשירים את תפרחות הברוקולי המוקפאות ע"י שטיפתן במסננת תחת מי ברז ומנערים קלות. מוסיפים לסיר ומבשלים עד שהברוקולי חם. לפני ההגשה מפזרים את הצנוברים.

פילה דג בשמן זית ותבלינים

מצרכים
מספר מנות: 5
5 פילה דג מכל סוג רצוי עבה.
קוסברה קצוצה (כמות נכבדת)
שמן זית כיד המלך
שום כתוש
מלח ופלפל
2 לימונים טריים
אופן ההכנה
לוקחים תבנית ומצפים אותה בנייר כסף ועלייה מורחים עם היד שמן זית מלח פלפל ושום כתוש לאורך כל התבנית.
מניחים את ה 5 חתיכות פילה על התבנית ועלייהם מורחים את אותם החומרים,השמן זית מלח פלפל ושום כתוש על זה מפזרים כוסברה וסוחטים הלימונים(לא לזרוק הלימונים לאחר הסחיטה)
רצוי לחתוך הלימונים הסחוטים לפרוסות ולהניח על פילה הגד.לחסות הפילה בנייר כסף היטב שלא ייתיבש.
להכניס לתנור ל30 עד 40 דקות לתנור שחומם ב180 מעלות.
מומלץ להגיש חם .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכיני גופך לקיץ!

מוצרי ההרזיה המובילים בארה"ב