איך מכינים פשטידות דיאטטיות?

פשטידות דיאטטיות

פשטידה היא דרך חכמה וטובה לאכול בריא בלי יותר מדי קלוריות.
מנה של פשטידה ליד ערימה גדולה של סלט ירקות היא מנה אידאלית לדיאטה. משביעה, בריאה ומתאימה גם למי שאינו בדיאטה, כך שכל המשפחה יכולה לאכול יחד וליהנות.

בעיקרון כל מתכון של פשטידה ניתן להפוך לדיאטטי.

איך מכינים פשטידות דיאטטיות?

כמו שמסבירים בכתבה בעניין ב XNET

"החליפו את הקמח: אם אתם הולכים לפי מתכון שאתם מכירים ורק רוצים להפוך אותו לעשיר יותר בסיבים, אתם יכולים להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא, או לחילופין בקמח שיבולת שועל. אפשר גם להוסיף שיבולת שועל לא טחונה (המשמשת להכנת גרנולה). תפקיד הקמח בפשטידה הוא לתת מרקם יציב ויפה, וגם למנוע מהפשטידה להיות נוזלית מדי. כאשר נחליף את הקמח הפשוט נקבל את אותו האפקט רק עם תוספת סיבים.

הוסיפו ירקות: אין כמעט ירק שלא ניתן להכניס לפשטידה, וזו גם דרך מצוינת לגרום לילדים שנמנעים מאכילת ירקות לצרוך אותם. אפשר למעוך ירקות ולהוסיף לפשטידה או לשלב בלזניה המסורתית על בסיס עלי לזניה מחיטה מלאה, ובניהם למרוח מחית ירק. שימו לב, ישנם ירקות שנחשבים לפחמימות, ואז יצא שכרו בהפסדו.

הירקות המומלצים לפשטידות הם: קישואים, חצילים, פטריות, דלעת, עגבניות, כרובית, וברוקולי. נסו להימנע מירקות פחמימתיים ככרישה, בצל, תירס, תפוחי אדמה, בטטות ואפונה. הבונוס בשימוש בירקות הוא כמות נוגדי החמצון, הוויטמינים והמינרלים שאנו מוסיפים לפשטידה.

הפחיתו את כמות השומן הרווי במתכון: אם אתם מכינים פשטידה חלבית, כמעט ואין מנוס משומנים רווים, שכן המקור לשומן רווי הוא מן החי. עם זאת, אתם בהחלט יכולים להפחית את כמות השומן הרווי במתכון. החליפו את השמנת שבמתכון בשמנת דלת שומן, ואת החמאה המירו באותה כמות בדיוק של ממרח אבוקדו. טעם האבוקדו אינו מורגש באפיה, המרקם נותר זהה, וכמות השומן הרווי מופחתת משמעותית. ניתן להחליף את החמאה באבוקדו גם אם אתם מכינים פשטידה עם בסיס של קיש. ההבדל היחיד יהיה בצבע – הבסיס ייצא ירקרק יותר.

מכינים פשטידה דלת קלוריות: אתם יכולים להקציף 3 חלבוני ביצה לקצף יציב, ולקפל לתוכם ירקות מעוכים (קישואים, חצילים, ברוקולי, כרובית ועוד), להוסיף כף קמח שיבולת שועל ותבלינים. לאחר האפייה יתקבל סופלה ירקות, שיראה ויריח נפלא. כל זה עוד לפני שדיברנו על הטעם."

פשטידות דיאטטיות

פשטידות דיאטטיות

ובינתיים אספתי בשבילכם כמה מהפשטידות הדיאטטיות שאני הכי אוהבת.

פשטידת כרובית

מה צריך?

1 כרובית בינונית

2 ביצים

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס. הוא זה שנותן את הטעם.

2 כפות קמח מלא אפשר גם קמח תופח

איך מכינים?

מבשלים את הכרובית ומביאים לרתיחה ומבשלים עשר דקות על אש נמוכה.
מוציאים מהסיר, שמים במעבד מזון ואם אין לכם פשוט למעוך את הכרובית.
להוסיף את הביצים, התבלינים ובסוף הקמח.
משמנים תבנית, שמים העיסה בתבנית.
בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות  אופים 30-40 דקות והפשטידה מוכנה.
בתיאבון!

הגירסה לטבעונים- להחליף את הביצים ב-2 כפות קמח מלא עם 2 כפות מים

מקור

פשטידת כרובית ותרד

מה צריך?

1 כרובית בינונית
1 כוס תרד קצוץ
150 ג' גבינה מלוחה
2 ביצים
2 כפות קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות גבינה צהובה מגוררת

איך מכינים?

מאדים את הכרובית כעשר דקות במיקרו וקוצצים לקוביות קטנות.
מערבבים את הכרובית עם התרד.
מוסיפים הביצים, הגבינה המלח והפלפל ומערבבים.
מוסיפים הקמח ומערבבים.
משמנים תבנית ומעבירים הבלילה לתבנית.
מפזרים מעל פרורי גבינה צהובה.
בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות אופים את הפשטידה כארבעים דקות.

מקור

פשטידת קישואים ודלעת

מה צריך?

1 קישוא ירוק גדול
כוס דלעת מגורדת
1 ביצה
חופן קמח תופח (בערך חצי כוס חד פעמית)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס

איך מכינים?

שמים בקערה את הקישוא והדלעת המגורדים.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם את הביצה והקמח.
מעבירים לתבנית בינונית או אינגליש קייק.
משמנים את התבנית בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות אופים כארבעים דקות.

מקור

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכיני גופך לקיץ!

מוצרי ההרזיה המובילים בארה"ב