המדריך הדיאטטי לקניות בסופר

תוויות מזון

נכנסים לסופרמרקט לעשות קניות.
אולי יש לכם רשימת קניות מסודרת (מומלץ) ואולי לא…
ברור לכם שתסתכלו על התוויות של המזונות שתקנו, שתבחרו בתבונה.
אתם נחושים לקנות רק מה דיאטטי, רק מה שבריא, רק מה שדל שומן / דל סוכר / ללא תוספת סוכר / ללא שומן , רק מה שטבעי שבריא.
אתם מרגישים נהדר, שהרי תמלאו את הבית במוצרי מזון שיעזרו לכם לרזות שיעזרו לכם להרגיש טוב, לשפר את הבריאות, לשדרג את הגיזרה.

עיצרו!
מבלבלים אותנו! מטעים אותנו!

קבלו את המדריך הדיאטטי לקניות בסופר

בואו נסביר כמה מההגדרות ה"בריאות" וה"דיאטטיות" של מוצרי מזון שונים, על מנת שנוכל לקנות באמת בתבונה, באמת את מה שנכון לנו, באמת את מה שבריא לנו.

תוויות מזון

מה ההבדל בין "דיאט" ל"לייט"?

כשכתוב על התווית דיאט – המוצר מכיל עד 40 קלוריות ל- 100 גר'.
כשכתוב על התווית לייט – המוצר מכיל כשליש פחות קלוריות ביחס למוצר המקביל שאינו לייט.
מסקנה: מוצר לייט אינו בהכרח דיאטטי. גם אם הוא מופחת קלוריות הוא עלול עדיין להכיל יותר קלוריות ממה שהייתם רוצים שיהיו בו.

מהו מוצר "דל" כולסטרול / שומן / נתרן?

כשכתוב על התווית דל כולסטרול – המוצר מכיל עד 30 מג' כולסטרול ל- 100 גר'.
לעומת זאת כשכתוב "ללא כולסטרול" המוצר מכיל עד 2.5 מ"ג כולסטרול ל- 100 גר'. "ללא כולסטרול" אינו אומר אפס כולסטרול במוצר… שימו לב.
בנוסף חשוב להבין – כולסטרול יכול להיות רק במוצרים שמקורם מן החי. אם המוצר מן הצומח וכתוב עליו "ללא כולסטרול" זהו רק גימיק שיווקי שהרי מלכתחילה לא יכול להיות בו כולסטרול.

כשכתוב על התווית "דל שומן" – המוצר מכיל עד 2 גר שומן ל- 100 גרם מוצר. כלומר יש במוצר עד 2% שומן.

כשכתוב "דל נתרן" – המוצר מכיל עד 120 מ"ג נתרן ל- 100 גר' /מל' מוצר.

למה הכוונה כשכתוב "ללא" שומן / סוכר – או "ללא תוספת סוכר"?

כשכתוב על המוצר "ללא שומן" – המוצר יכול להכיל עד ½ גרם שומן ל- 100 גר'/מל' מוצר.
המוצר יכול להיות ללא שומן ועדיין לכלול סוכר… שימו לב.

כשכתוב על המוצר " ללא סוכר" – אין במוצר סוכר, אך זה אינו אומר שאין בו שומן ואולי הרבה שומן ומכאן הרבה קלוריות וכימיקלים ממתיקים מסוגים שונים.

כשכתוב על מוצר "ללא תוספת סוכר"" המוצר אינו מכיל תוספת סוכר אך יכול להכיל סוכר ממרכיבים טבעיים הנמצאים במוצר. למשל סוכר פירות טבעי בריבה ללא תוספת סוכר.

כשכתוב "טבעי" – מה זה אומר?

המילה "טבעי" מיצרת בנו תחושה של מזון בריאות. האמת היא שהמילה "טבעי" לא אומרת שום דבר משמעותי ושיש לקרוא בעיון את התווית.
לעיתים קרובות תגלו שהמוצר "טבעי" אך מכיל שומן "טבעי" וסוכר "טבעי" והרבה קלוריות "טבעיות" ומשמינות.

איפה מסתירים את הסוכר במוצרי מזון?

מוצרי מזון מעובדים ומתועשים מכילים בהרבה מאוד מקרים סוכר, גם כשטעם המוצר אינו מתוק. תוספת סוכר יוצרת בנו סוג של התמכרות הגורמת לנו לאכול יותר מהמוצר ולצרוך אותו בכמויות גדולות יותר. לכן תוספת סוכר משתלמת עבור היצרנים.

הציצו ברשימת המרכיבים על התווית.
שימו לב. המרכיבים חייבים להיות רשומים בסדר יורד. המרכיב הראשון הוא זה שיש ממנו הכי הרבה במוצר והאחרון ברשימה הוא זה שיש ממנו הכי מעט.
עכשיו חפשו את הסוכר.
מצאתם?
באיזה מקום ברשימה הוא רשום?
ככל שהוא גבוה יותר ברשימת המרכיבים כך יש יותר ממנו במוצר.
חפשו גם את קרובי המשפחה של הסוכר הלקטין, הפרוקטוז הגלוקוז. גם אלה סוכרים שמגיעים ממקורות שונים.

מקווה שהידע הזה יועיל לכם.

ידע הוא כוח.
במקרה שלנו – הכוח לבחור נכון, הכוח לאכול בריא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכיני גופך לקיץ!

מוצרי ההרזיה המובילים בארה"ב