מתכונים דיאטטיים לשבועות

מתכונים דיאטטיים לשבועות

חג השבועות הוא חג החלב והגבינות. מגוון מוצרי החלב והגבינות הוא פשוט מטשטש חושים… הטעמים והריחות מגרים את החושים ואת התיאבון.
רק חבל שהרבה גבינות מכילות כמות גבוהה של שומן, והמנות החגיגיות ביותר מכילות קצפת ושמנת ושאר מאכלים משמינים.
למרות החג והמטעמים החלביים שהוא מציע ניתן להמשיך לשמור על שגרת הדיאטה ולא לפספס כלום.
לפניכם 3 מתכונים דיאטטיים לשבועות מפנקים המכילים גבינות וטעמים עשירים – ארוחת שבועות חגיגית ומהנה – ללא התפשרות על הדיאטה.
למען האמת, גם בלי חג השבועות, למען אלה שאוהבים גבינות בכל ימות השנה, יכולה הפשטידה להיות חלק מתפריט תזונה מאוזנת לירידה במשקל, והסלט מתאים לכל יום…
שלושת המתכונים המובאים כאן יכולים לשמש כארוחה שלמה כיון שיש לנו כאן גם פשטידה, גם סלט וגם … איך אפשר שלא… עוגת גבינה.
אז שיהיה חג שמח ודל קלוריות.

מתכוהים דיאטטיים לשבועות

מתכונים דיאטטיים לשבועות

סלט ירוק עם גבינה ופינוקיםמתכונים דיאטטיים לשבועות
חומרים:
3/4 חבילה של עלי ביבי
3/4 חסה ערבית חתוכה
1 תפוח גרנד סמיט חתוך לרצועות
10 פטריות שמפניון חתוכות
כ-20 עגבניות שרי חצויות
כוס קוביות גבינת עיזים 5% שומן

רוטב:
2 כפות שמן זית מכבישה קרה
1.5 כפות חרדל
4 כפות חומץ בלסמי
תפוז סחוט
3 כפות ריבת משמש או תות
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
1/4 כפית קארי

אופן ההכנה:
לערבב את כל חומרי הרוטב  היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
לשפוך את הרוטב על הסלט סמוך לזמן ההגשה.
ניתן לפזר מעל אגוזי מלך או פקאן מסוכר.

פשטידת גבינות
(4 מנות, כ-180 קלוריות למנה)

בסיס הפשטידה:
2 ביצים+ 1 קופסת קוטג‘ 1/2% שומן+ 1 קופסת גבינה לבנה 5%שומן (רצוי בנייר)+ 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת עד 5% שומן+ 1 כף אבקת מרק בצל+ 2כפות פירורי לחם+ 2 כפות קמח תופח+
כפית חרדל+ 1 כף שום כתוש +מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה:
מערבבים עם תוספות של ירקות קפואים כמו: תרד, ברוקולי ועוד,
או ירקות מאודים כמו פטריות, כרובית, ברוקולי, בצל ועוד.או ירקות משימורים כמו: פטריות חתוכות ומסוננות או תירס גרגרים.
לקישוט מעל הפשטידה: לפזר 1 כף גבינה צהובה מגוררת או למרוח 1 כף מיונית דלת קלוריות. אופים כשעה עד שמשחים היטב.

עוגת גבינה דיאטטית
(10 מנות – כל מנה = מנת חלבון)
החומרים:
750 גרם גבינה 5%
1/2 חפיסת אינסטנט פודינג וניל
2 חלמונים
3 כפות קמת תופח (או קורנפלור)
1 כף גרידת לימון
1/2 כפית תמצית וניל
5 שקיות של ממתיק מלאכותי
5 חלבונים מוקצפים + כף סוכר.

אופן ההכנה :
מערבלים את כל החומרים מלבד החלבונים,
מקפלים את הקצף לתוך הבלילה,
יוצקים לתבנית קפיצית המרופדת בנייר אפיה.
מניחים את התבנית הקפיצית בתוך תבנית גדולה ועמוקה עם מים חמים,
אופים בחום גבוה (220 מעלות) כ-10 דקות ועוד 40 דקות בחום בינוני (180מעלות).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הכיני גופך לקיץ!

מוצרי ההרזיה המובילים בארה"ב